NB: Om deel 3 te kunnen volgen, dienen deel 1 en 2 te zijn afgerond!
Inhoud
GIZ (Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften) is een gespreksmethodiek om samen te beslissen over passende zorg. Met een brede blik kijk je naar de samenhang tussen ontwikkeling, omgeving en opvoeding.
De GIZ-methodiek is een inschattingsmethodiek om in dialoog met (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren (en eventueel andere professionals) ontwikkel- en zorgbehoeften efficiënt, effectief en adequaat in kaart te brengen en samen te beslissen over passende ondersteuning. De GIZ-methodiek combineert de ervaringen van gezin en kind met de deskundigheid van de professional.
Leeruitkomsten
Je staat in gesprekken regelmatig voor de uitdaging om enerzijds aan te sluiten bij de behoefte van wat een (aanstaande) ouder (of kind of jongere) nodig heeft. En tegelijkertijd in te brengen wat naar jouw professionele mening nodig is. Hoe voer je dat gesprek en hoe beslis je samen.
Wat levert de GIZ jou concreet op?
Doelgroep
Niveau van de training
De training is op Mbo-/Hbo-niveau.
Duur van de training
De training bestaat uit een bijeenkomst van 1 dagdeel van 4 uur.
Trainer(s)
De training wordt verzorgd door Laura Hevink / Sannemarije Ridder.
Accreditatie
Accreditatie voor deze training is beschikbaar voor (jeugd)artsen, (jeugd)verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, jeugdprofessionals (SKJ), kraamverzorgenden en verloskundigen en het registerplein.
Certificering
Na het volgen van de training ontvang je een certificaat.
Kosten
De GIZ-basistraining bestaat uit twee delen en is kosteloos voor medewerkers van organisaties die partners zijn van de lokale coalities in de Veenkoloniën en die betrokken zijn bij Kansrijke Start.
Aanmelden GIZ-basistraining
Aanmelden voor deel 1 kan tot maximaal drie weken voor de trainingsdatum. Dit is vanwege de e-learning die je maakt ter voorbereiding op de GIZ-basistraining.
Tussen deel 1 en deel 2 moet minimaal 4-6 weken zitten. In de weken tussen de bijeenkomsten ga je in je eigen werk gericht oefenen en opdrachten uitvoeren. Zo ga je bijvoorbeeld oefenen in de praktijk en een spraakopname maken van een gesprek. Deelnemen aan deel 2 kan daarom niet op dezelfde dag als deel 1. Voor deel 2 kan je zelf een datum kiezen die jou past.
Deel 3 is een extra bijeenkomst. Dit extra GIZ deel is alléén toegankelijk voor jeugdverpleegkundigen en medewerkers van Sociale teams en is een verplichting voor het verkrijgen van certificaat en accreditatiepunten.
Stappenplan:
Meer informatie
Wil je meer informatie over deze training? Neem dan contact op met Lisette Trinks: l.trinks@tintentrainingenadvies.nl of met de Coördinator Trainingen via scholing@tintengroep.nl of bel met 088-0305100.
Akkoord?
Door je in te schrijven voor deze activiteit geef je Tinten Training en Advies (TTA) toestemming om je mailadres en/of NAW-gegevens indien nodig door te geven aan de trainer van deze activiteit. Bij TTA werken wij veel samen met externe partijen. Zij verzorgen de trainingen voor ons. Soms hebben zij bepaalde gegevens nodig van deelnemers, bijvoorbeeld je mailadres (om je informatie toe te sturen), of NAW-gegevens (voor op je certificaat). Voor verdere informatie verwijzen wij je naar het privacy statement van de Tintengroep.
Wanneer je je inschrijft voor deze activiteit ga je akkoord met de Algemene voorwaarden (inclusief annuleringsvoorwaarden) van TTA. Afmelding tot vier weken voor aanvang van de training is kosteloos. Bij afmelding vanaf vier tot twee weken voor aanvang van de training wordt 50% gefactureerd. Bij afmeldingen minder dan twee weken voor aanvang van de training wordt 100% gefactureerd.
NB:
Wil je meer weten over de mogelijkheden?
Laat dan onderstaand je naam en e-mailadres achter.